foto550-dws6uc4n.1920x0

Groep 1/2

Groep

 In de groep zitten nu 18 kinderen,  6 jongens en 12 meisjes. Op maandag en dinsdag is juf Elise in de groep en woensdag,donderdag,vrijdag is juf Marjan er.

 

Start van de dag

Als de kinderen 's morgens op school komen kiezen zij een werkje aan een tafel waar nog plek is. Bij binnenkomst mogen zij op het digibord hun foto aanklikken. Zo weten wij direct wie er aanwezig zijn.

 

Eten en drinken

Om 10.15 eten en drinken we altijd iets. U kunt schoolmelk en schoolf.uit voor uw kind regelen. Geeft u liever zelf iets mee dan zouden wij het fijn vinden als u een gezond hapje en drankje meegeeft.

Gymnastiek

Op maandagochtend gymt groep 1 in de gymzaal. De gehele groep 2 gymt mee met groep 3. De kinderen kunnen gymmen in hun hemd en onderbroekje, maar ze mogen uiteraard ook een tasje meenemen met t-shirt, broekje en schoenen.

 

 

bibliotheek

22 mei 2017

Het is weer tijd om onze boeken te ruilen in de bibliotheek

Koningsspelen

21 april 2017

Vrijdag 21 april zijn de koningsspelen.

Maxima en de maximonsters

04 april 2017

Heeft u uw briefje al ingeleverd voor de voortstelling? Dan zetten wij een stoel voor u klaar!

Vriendjes

03 februari 2017

We zijn met een nieuw Schatkist thema begonnen, nl Vriendjes. Het boek van Kikker is verliefd is de rode lijn door dit thema. Klik op dit item om verder te lezen!

Lettermuur

03 februari 2017

Is het een letter of een cijfer? Als het een letter is: ja welke dan, ja welke dan?

Welke komt er in onze lettermuur?

Wilt u het weten? Klik dan op dit item.

 

Geboren

13 januari 2017

Hiep hiep hoera! Boris heeft een zusje gekregen! Ze heet Emelie. Alles gaat goed met Boris en zijn gezin. De kinderen hebben een mooie kaart voor Boris en zijn zusje gemaakt en deze zelf gepost.                   Binnenkort zal Boris zijn zusje aan ons komen voorstellen! Daar kijken we naar uit. 

 

schaapje schaapje heb je mooie wol

12 januari 2017

Afgelopen donderdag hebben we een fantastische ochtend gehad over wol. De kinderen begonnen met het lied van vrouw Holle over de dagen van de week. Daarin komt een spinnewiel voor waar ze garen mee maakt en er een trui van breit. Maar hoe gaat dat dan? 

Marianne van der Veen kon daar fantastisch over vertellen. En samen met Petra en Ies hebben ze ons heel veel laten zien en vooral ervaren.                                                                                                           Met het verhaal: Schaapje wat heb jij mooie wol, leerden we dat een schaap wel een jaar lang zijn haar laat groeien, voordat het geschoren wordt voor zijn wol.                                                                                      De kinderen hebben gevoeld hoe warm het is onder een schapenvacht en hoe zwaar het wel niet voelt.         Bij Ies hebben ze gezien hoe je met een spinnenwiel van wol garen kunt maken en ze hebben er zelf ook nog op mogen trappen! Gelukkig is Fender wakker gebleven, want die had zich geprikt aan het spinnen wiel! Auw! Met Petra hebben de kinderen van wol een ketting gebreid.                                                               Tenslotte hebben ze met Marianne van wol een stuk vilt gemaakt. Wilt u weten hoe dat moet? Vraag maar aan uw kind, want dit is toch wel heel bijzonder.

Marianne heeft voor ons een zak wol en allerlei materialen achter gelaten om het later met de kinderen nog eens te doen. Super!

Wilt u zelf meer zien of weten over wol? Kijk gerust op de site van Marianne: wilgen-wol.blogspot.com

Binnenkort kunt ook foto's vinden van deze ochtend op www. mijnalbum.nl.

 

Afscheid

18 december 2016

Boris is verhuisd naar Puttershoek en zal helaas vrijdagochtend voor het laatst bij ons zijn. Wij zullen hem heel erg missen en wensen hem heel veel geluk en plezier op zijn nieuwe school!

Graag geven wij hem een persoonlijke herinnering mee zodat hij ons niet zal vergeten. Dit willen wij doen d.m.v. een vriendenboekje. Maandag krijgen de kinderen een envelop mee met een blad voor het vriendenboekje. Zou u samen met uw kind deze bladzijde willen invullen en dit dan uiterlijk donderdag 22 december willen inleveren?    Bij voorbaat dank!

Broertje van Kaija

25 november 2016

Hiep hiep hoera!

Kaija heeft een broertje! Hij  heet Lev. 

Van harte gefeliciteerd!

schoenzetten

24 november 2016

Woensdag 23 november hebben de kinderen hun schoen gezet. De dag erna mochten de kinderen niet meteen naar binnen, want het was een rommel binnen!

Juf Miriam vertelde op het plein, dat de juffen alle hulp nodig hadden in de klassen om de boel op te ruimen. Eerst gingen de kinderen van groep 1 en 2 met een kind van groep 7 en 8 naar binnen om langs alle klassen te gaan.

Je kon wel zien dat de Pieten er een feestje van hadden gemaakt zonder een juf in de buurt! Schoenen waren vastgebonden aan elkaar, stoelen schot en scheef, lego bakken om gekiept, woorden op hun kop gehangen en schoenen verstopt, ect. Maar gelukkig ze waren niet vergeten de schoenen te vullen met iets lekkers: een zakje kruidnootjes en een heerlijke mandarijn.

De klas was met hulp van de kinderen super snel weer opgeruimd! Top!

Sinterklaas

24 november 2016

Sinterklaas is weer in het land! Zoals u vast al heeft gehoord van de kinderen zijn we volop bezig met de Sint en zijn pieten. We hebben een echte pietenwerkkamer, waar pakjes worden ingepakt. En dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt hoor, want het papier moet precies passen, er moet een naam op gestempeld worden. En daarnaast stempelen we allerlei woorden en hebben ze een sintboekje waar ze in kunnen werken.

Verder kijken we op school ook het Sinterklaasjournaal, altijd van de dag ervoor. Wat spannend zeg: alle pakjes voor pakjesavond zijn verdwenen van de boot! Hopelijk zijn ze voor pakjesavond weer terecht.

Daarnaast willen de pieten graag een taart voor Sinterklaas maken. In de klas zijn we daar ook druk mee bezig. We hebben een heuse bakkershoek waar echt brood ligt. Gedoneerd door de Echte bakker uit Zuid-Beijerland. En de kinderen bakken taarten en koekjes, die de kinderen in de klas dan kunnen kopen. 

Afgelopen woendag 23 november hebben de kinderen zelfs echte kruidnoten gebakken. Heerlijk waren ze!

Op de site Sinterklaasjournaal.ntr.nl doen we ook allerlei leuke dingen, zoals piet helpen met een taart bakken, zingen, filmpjes kijken en spelletjes. Thuis kunnen de kinderen dit ook doen. En ja mama en papa, jullie mogen ook meespelen en zingen.

Veel plezier