foto550-dws6uc4n.1920x0

Groep 8

Hier staan de nieuwtjes en belangrijke informatie van groep 8.

Huiswerk 

Natuur toets 3 - ETEN - vrijdag 26 januari

Werkstuk - deze moet vóór de voorjaarsvakantie worden ingeleverd, 23 februari is het laatste inlevermoment.

Actief College Disndag 23 januari gaan we naar het Actief College om proeflessen te volgen. Wij moeten om 8.35 uur aanwezig zijn. We vertrekken dus om 8.20u vanaf De Eendragt. De kinderen moeten dus iets eerder naar school! Het programma duurt tot 11.30 uur. De kinderen kunnen dus gewoon naar huis voor de lunch. Natuulijk moeten de kinderen wel even iets meenemen voor de kleine pauze.

Voorleeswedstrijd Woensdag 14 februari is de voorleeswedstrijd. Onze schoolkampioen, Jan Rietvelt, diet hier uiteraard aan mee. Wij houden u op de hoogte en we wensen Jan natuurlijk heel veel succes!!

Pre-vwo Het Pre-vwo is bedoeld voor leerlingen uit groep 8 met een vwo-advies die nieuwsgierig zijn aangelegd en gemotiveerd zijn om de extra uitdaging aan te gaan. Zij krijgen de kans om kennis te maken met verschillende voor hen nieuwe vakken afgestemd op hun niveau op het Hoeksch Lyceum. De volgende vakken worden aangeboden: Cambridge Engels, Mythologie, Science (onderzoek en ontwerpen, O&O) en Filosofie. De vakken worden in twee achtereenvolgende weken aangeboden in lessen van twee uur. Het programma wordt afgerond met een les waarin aandacht  wordt besteed aan het maken en geven van een presentatie over het gelopen traject. De leerlingen kunnen daarna in hun groep 8 een presentatie geven over de lessen die zij hebben gevolgd.

Voorleeswedstrijd Jan is onze voorleeskampioen! Jan is niet alleen voorleeskampioen van groep 8, maar hij is ook nog eens onze schoolkampioen geworden. Natuurlijk gaat hij door naar de volgende ronde!

Open dagen VO

19 januari - Open avond Willem van Oranje Poortwijk 17.00 - 21.00 uur

26 januari - Open huis Actief College 19.30 - 22.00 uur 

27 januari - Open middag Wellant College 10.00 - 14.00 uur 

27 januari - Open dag Grafisch Lyceum Rotterdam 09.30 - 16.00 uur

31 januari - Open dag Edu Delta 13.30 - 15.00 uur

2 februari - Open Huis Hoeksch Lyceum 19.00 - 21.30 uur

Spreekbeurt, werkstuk, boekbespreking Groep 8 moet dit schooljaar een spreekbeurt en boekbespreking doen en een werkstuk maken. In groep 7 hebben zij dit al een keer gedaan. De kinderen krijgen komende week te horen welke datum ze aan de beurt zijn. Het werkstuk moet vóór de voorjaarsvakantie ingeleverd worden. We bespreken uiteraard in de klas hoe de kinderen het aan moeten pakken, maar ook krijgen ze nog een A4tje met informatie.

WRTS Op www.wrts.nl kunnen de kinderen op een handige manier hun Engels leren. Er staan al lijsten van onze methode Take it easy klaar. Middelbare scholen maken hier ook gebruik van, dus ook alvast een tip voor volgend jaar!

Bloon Bloon is een programma waar de kinderen hun spelling mee kunnen oefenen. Daar hebben zij een inlognaam en wachtwoord voor gekregen. Zij kunnen daarmee ook thuis oefenen. www.bloon.nl

Gynzy Gynzy is een programma waarmee de kinderen op school extra kunnen oefenen met bijvoorbeeld de tafels, klokkijken, topografie en taal. Ook hiervoor hebben zij allemaal een eigen inlognaam en -code. Zij kunnen dus ook thuis oefenen met dit programma. www.gynzykids.com  

Juf Corry Op dinsdagmiddag zal juf Corry de teken- en handvaardigheidlessen komen verzorgen in groep 7/8.