foto550-dws6uc4n.1920x0

Ik eet het beter

Ik eet het beter

Week van de Pauzehap

Zaandam, september 2017

Beste ouder(s),

Van 25 tot en met 29 september doet de groep van uw kind mee aan de Week van de Pauzehap, een lesprogramma van Ik eet het beter. Ik eet het beter is een educatief platform van Albert Heijn. Binnen dit platform ontwikkelt Albert Heijn, in samenwerking met het Voedingscentrum, verschillende initiatieven die leerlingen van de basisschool actief aanzetten tot een gezonde leefstijl.

Elke ochtend een gezonde pauzehap
Tijdens de Week van de Pauzehap leren en ervaren leerlingen van groep 5 tot en met 8 hoe lekker en leuk het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. Op dinsdag, woensdag en donderdag krijgen ze een verantwoorde pauzehap aangeboden. Die dagen hoeft uw kind dan ook geen 10-uurtje mee te nemen. Op vrijdag 29 september is er een opdracht rond een zelf meegenomen gezond tussendoortje. Het is leuk als uw kind zelf met een suggestie komt. U kunt uw kind daarbij helpen door te stimuleren om een tussendoortje te kiezen dat niet zo voor de hand ligt, zoals een bijzondere fruitsoort of een aparte groente- snack. Let er graag op dat uw kind het die vrijdag meeneemt naar school.

Prijsvraag voor thuis
Bij het lesprogramma hoort een prijsvraag waarmee uw kind een leuke prijs kan winnen. Hij of zij gaat daarvoor thuis creatief aan de slag. Wat de precieze opdracht is wordt duidelijk tijdens de lessen op school – uiteraard heeft de opdracht met gezonde tussendoortjes te maken. Zo is uw kind ook buiten school nog op een grappige manier met het onderwerp bezig.

Ikeethetbeter.nl
Meer informatie over de Week van de Pauzehap en andere initiatieven van Ik eet het beter staan op ikeethetbeter.nl. Daar vindt u ook de Schijf van Vijf, een handig hulpje bij het bedenken van gezonde maaltijden en pauzehappen.

Wij wensen u en uw kind een goed schooljaar en veel gezonde inspiratie!

Het Ik eet het beter-team

 

De lesprogramma’s die Albert Heijn ontwikkelt binnen het platform Ik eet het beter sluiten aan op de kerndoelen voor het basisonderwijs (OC&W) en op de leerlijnen van de Stichting Leerplanontwikkeling (SLO).

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Naar het nieuwsoverzicht