foto550-dws6uc4n.1920x0

Onze groepen

Actief en betrokken

Combinatieklassen zijn tegenwoordig overal. Wij hebben al jarenlang veel ervaring met combinatieklassen. Door ons stijgende leerlingaantal hebben we in het schooljaar 2016/2017 naast combinatieklassen ook enkele groepen. De verdeling is als volgt: groep 1, groep 2/3, groep 4, groep 5/6 en groep 7/8. 

Onze klassen hebben een gemiddeld leerlingaantal net onder de 20 leerlingen. Dit biedt niet de snellere leerlingen meer mogelijkheden en aandacht. Ook de leerling die meer begeleiding nodig heeft, heeft hier zichtbaar baat bij. Elke groep concentreert zich op haar taak en leerdoel. En in de gecombineerde lessen leren de kinderen samen te werken, elk op hun niveau, lerend van elkaar en met elkaar.

Schooltijden

Ochtend: 08:45 - 12:15 (actief leren)
Pauze: 12:15 - 13:15
Middag: 13:15 - 15:15 (actief leren)

Woensdagmiddag vrij
Groep 1 tot en met 4 vrijdagmiddag vrij

Elise_Stehouwer

Groep 1/2

Groep

 In de groep zitten nu 18 kinderen,  6 jongens en 12 meisjes. Op maandag en dinsdag is juf Elise in de groep en woensdag,donderdag,vrijdag is juf Marjan er.

 

Start van de dag

Als de kinderen 's morgens op school komen kiezen zij een werkje aan een tafel waar nog plek is. Bij binnenkomst mogen zij op het digibord hun foto aanklikken. Zo weten wij direct wie er aanwezig zijn.

 

Eten en drinken

Om 10.15 eten en drinken we altijd iets. U kunt schoolmelk en schoolf.uit voor uw kind regelen. Geeft u liever zelf iets mee dan zouden wij het fijn vinden als u een gezond hapje en drankje meegeeft.

Gymnastiek

Op maandagochtend gymt groep 1 in de gymzaal. De gehele groep 2 gymt mee met groep 3. De kinderen kunnen gymmen in hun hemd en onderbroekje, maar ze mogen uiteraard ook een tasje meenemen met t-shirt, broekje en schoenen.

 

 

Meer lezen
Eveline_Vos

Groep 2/3

Onze groep

Onze groep bestaat uit 21 kinderen, 7 jongens en 14 meisjes. Op de maandag, donderdag en vrijdag is voorlopig juf Evelien in de groep. Op de dinsdag en woensdag is juf Denise in onze groep, totdat Juf Chantal weer herstelt is. 

 Start van de dag

Bij binnenkomst mogen zij op het digibord hun foto aanklikken. Zo weten wij direct wie er aanwezig zijn. Daarna kiezen de kinderen van groep 2 een werkje aan een tafel van groep 2 waar nog plek is. Groep 3 gaat aan hun eigen tafel aan het werk.

Eten en drinken

Om 10.15 eten en drinken we altijd iets. U kunt schoolmelk en schoolfruit voor uw kind regelen. Geeft u liever zelf iets mee dan zouden wij het fijn vinden als u een gezond hapje en drankje meegeeft.

Gymnastiek

Op maandagochtend en donderdagochtend gaan we gymmen in de gymzaal. De gehele groep 2 en 3 gymmen samen. De kinderen kunnen gymmen in hun hemd en onderbroekje, maar ze mogen uiteraard ook een tasje meenemen met t-shirt, broekje en schoenen.

 

Meer lezen
obsdeeendragt.1920x1920

Groep 6/7

 

 

Meer lezen
IMG_5512

Groep 8

Hier staan de nieuwtjes en belangrijke informatie van groep 8.

 

Spreekbeurt, werkstuk, boekbespreking Groep 8 moet dit schooljaar een spreekbeurt en boekbespreking doen en een werkstuk maken. In groep 7 hebben zij dit al een keer gedaan. De kinderen krijgen komende week te horen welke datum ze aan de beurt zijn. Het werkstuk moet vóór de voorjaarsvakantie ingeleverd worden. We bespreken uiteraard in de klas hoe de kinderen het aan moeten pakken, maar ook krijgen ze nog een A4tje met informatie.

Bloon Bloon is een programma waar de kinderen hun spelling mee kunnen oefenen. Daar hebben zij een inlognaam en wachtwoord voor gekregen. Zij kunnen daarmee ook thuis oefenen. www.bloon.nl

Gynzy Gynzy is een programma waarmee de kinderen op school extra kunnen oefenen met bijvoorbeeld de tafels, klokkijken, topografie en taal. Ook hiervoor hebben zij allemaal een eigen inlognaam en -code. Zij kunnen dus ook thuis oefenen met dit programma. www.gynzykids.com  

Juf Corry Op dinsdagmiddag zal juf Corry de teken- en handvaardigheidlessen komen verzorgen in groep 7/8.

Meer lezen
Rika_Swieten-1

Groep 4/5

In groep 5/6 zitten dit schooljaar 22 leerlingen. Er zijn 2 juffen; juf Rika op maandag, dinsdag en woensdag en juf Denise op donderdag en vrijdag. De kinderen van groep 4 zijn vrijdagmiddag nog vrij. Groep 5 is dan even fijn alleen met de juf.

Meer lezen