foto550-dws6uc4n.1920x0

Onze groepen

Actief en betrokken

Combinatieklassen zijn tegenwoordig overal. Wij hebben al jarenlang veel ervaring met combinatieklassen. Door ons stijgende leerlingaantal hebben we in het schooljaar 2016/2017 naast combinatieklassen ook enkele groepen. De verdeling is als volgt: groep 1, groep 2/3, groep 4, groep 5/6 en groep 7/8. 

Onze klassen hebben een gemiddeld leerlingaantal net onder de 20 leerlingen. Dit biedt niet de snellere leerlingen meer mogelijkheden en aandacht. Ook de leerling die meer begeleiding nodig heeft, heeft hier zichtbaar baat bij. Elke groep concentreert zich op haar taak en leerdoel. En in de gecombineerde lessen leren de kinderen samen te werken, elk op hun niveau, lerend van elkaar en met elkaar.

Schooltijden

Ochtend: 08:45 - 12:15 (actief leren)
Pauze: 12:15 - 13:15
Middag: 13:15 - 15:15 (actief leren)

Woensdagmiddag vrij
Groep 1 tot en met 4 vrijdagmiddag vrij

Elise_Stehouwer

Groep 1/2

Opzegversje over voor het eerst naar school

Kleine Jules heeft zo'n verdriet

Dikke tranen op zijn wang

Ach, zegt Juf, wees maar niet bang

Het is wennen de eerste keer

Nog even dan is mama er weer

Dikke knufffel? Kom maar vlug

En kleine Jules, die lacht terug

 

 

Groep

In de groep zitten nu 18 kinderen,  6 jongens en 12 meisjes. Op maandag en dinsdag is juf Elise in de groep en woensdag,donderdag,vrijdag is juf Marjan er.

 

Start van de dag

Als de kinderen 's morgens op school komen kiezen zij een werkje aan een tafel waar nog plek is. Bij binnenkomst mogen zij op het digibord hun foto aanklikken. Zo weten wij direct wie er aanwezig zijn.

 

Eten en drinken

Om 10.15 eten en drinken we altijd iets. U kunt schoolmelk en schoolf.uit voor uw kind regelen. Geeft u liever zelf iets mee dan zouden wij het fijn vinden als u een gezond hapje en drankje meegeeft.

Gymnastiek

Op maandagochtend gymt groep 1 in de gymzaal. De gehele groep 2 gymt mee met groep 3. De kinderen kunnen gymmen in hun hemd en onderbroekje, maar ze mogen uiteraard ook een tasje meenemen met t-shirt, broekje en schoenen.

 

 

Meer lezen
Eveline_Vos

Groep 2/3

Onze groep

Onze groep bestaat uit 21 kinderen, 7 jongens en 14 meisjes. Op de maandag, donderdag en vrijdag is voorlopig juf Evelien in de groep. Op de dinsdag en woensdag is juf Denise in onze groep, totdat Juf Chantal weer herstelt is. 

 Start van de dag

Bij binnenkomst mogen zij op het digibord hun foto aanklikken. Zo weten wij direct wie er aanwezig zijn. Daarna kiezen de kinderen van groep 2 een werkje aan een tafel van groep 2 waar nog plek is. Groep 3 gaat aan hun eigen tafel aan het werk.

Eten en drinken

Om 10.15 eten en drinken we altijd iets. U kunt schoolmelk en schoolfruit voor uw kind regelen. Geeft u liever zelf iets mee dan zouden wij het fijn vinden als u een gezond hapje en drankje meegeeft.

Gymnastiek

Op maandagochtend en donderdagochtend gaan we gymmen in de gymzaal. De gehele groep 2 en 3 gymmen samen. De kinderen kunnen gymmen in hun hemd en onderbroekje, maar ze mogen uiteraard ook een tasje meenemen met t-shirt, broekje en schoenen.

 

Meer lezen
obsdeeendragt.1920x1920

Groep 6/7

 

Dit is de site van groep 6/7. Op deze site staat iets over de groep en door het hele jaar heen staan hier allerlei zaken die belangrijk zijn voor deze groep.

Dus belangrijk om af en toe eens te kijken!

In onze groep zitten 9 jongens en 12 meisjes. Juf Marijke werkt op maandag, dinsdag en vrijdag en juf Zoetine werkt woensdag en donderdag.

Op maandag en vrijdag is er gym

 

Kinderpostzegels Woensdag 27 september gaan de kinderen van groep 7 én groep 8 weer op pad met de Kinderpostzegels! Zij zijn deze dag om 12.00 uur uit. De kinderen krijgen natuurlijk op school te horen hoe dit allemaal in z'n werk gaat. En de ouders krijgen deze dag ook een brief waarin verschillende dingen worden uitgelegd. De kinderen zetten zich in voor kinderen die hulp nodig hebben. De kinderen moeten ervoor zorgen dat de bestelformulieren dinsdag 3 oktober weer op school zijn!

 

TAAl

 

 

Meer lezen
IMG_7604

Groep 8

Hier staan de nieuwtjes en belangrijke informatie van groep 8.

Huiswerk 

Natuur toets 3 - ETEN - vrijdag 26 januari

Werkstuk - deze moet vóór de voorjaarsvakantie worden ingeleverd, 23 februari is het laatste inlevermoment.

Actief College Disndag 23 januari gaan we naar het Actief College om proeflessen te volgen. Wij moeten om 8.35 uur aanwezig zijn. We vertrekken dus om 8.20u vanaf De Eendragt. De kinderen moeten dus iets eerder naar school! Het programma duurt tot 11.30 uur. De kinderen kunnen dus gewoon naar huis voor de lunch. Natuulijk moeten de kinderen wel even iets meenemen voor de kleine pauze.

Voorleeswedstrijd Woensdag 14 februari is de voorleeswedstrijd. Onze schoolkampioen, Jan Rietvelt, diet hier uiteraard aan mee. Wij houden u op de hoogte en we wensen Jan natuurlijk heel veel succes!!

Pre-vwo Het Pre-vwo is bedoeld voor leerlingen uit groep 8 met een vwo-advies die nieuwsgierig zijn aangelegd en gemotiveerd zijn om de extra uitdaging aan te gaan. Zij krijgen de kans om kennis te maken met verschillende voor hen nieuwe vakken afgestemd op hun niveau op het Hoeksch Lyceum. De volgende vakken worden aangeboden: Cambridge Engels, Mythologie, Science (onderzoek en ontwerpen, O&O) en Filosofie. De vakken worden in twee achtereenvolgende weken aangeboden in lessen van twee uur. Het programma wordt afgerond met een les waarin aandacht  wordt besteed aan het maken en geven van een presentatie over het gelopen traject. De leerlingen kunnen daarna in hun groep 8 een presentatie geven over de lessen die zij hebben gevolgd.

Voorleeswedstrijd Jan is onze voorleeskampioen! Jan is niet alleen voorleeskampioen van groep 8, maar hij is ook nog eens onze schoolkampioen geworden. Natuurlijk gaat hij door naar de volgende ronde!

Open dagen VO

19 januari - Open avond Willem van Oranje Poortwijk 17.00 - 21.00 uur

26 januari - Open huis Actief College 19.30 - 22.00 uur 

27 januari - Open middag Wellant College 10.00 - 14.00 uur 

27 januari - Open dag Grafisch Lyceum Rotterdam 09.30 - 16.00 uur

31 januari - Open dag Edu Delta 13.30 - 15.00 uur

2 februari - Open Huis Hoeksch Lyceum 19.00 - 21.30 uur

Spreekbeurt, werkstuk, boekbespreking Groep 8 moet dit schooljaar een spreekbeurt en boekbespreking doen en een werkstuk maken. In groep 7 hebben zij dit al een keer gedaan. De kinderen krijgen komende week te horen welke datum ze aan de beurt zijn. Het werkstuk moet vóór de voorjaarsvakantie ingeleverd worden. We bespreken uiteraard in de klas hoe de kinderen het aan moeten pakken, maar ook krijgen ze nog een A4tje met informatie.

WRTS Op www.wrts.nl kunnen de kinderen op een handige manier hun Engels leren. Er staan al lijsten van onze methode Take it easy klaar. Middelbare scholen maken hier ook gebruik van, dus ook alvast een tip voor volgend jaar!

Bloon Bloon is een programma waar de kinderen hun spelling mee kunnen oefenen. Daar hebben zij een inlognaam en wachtwoord voor gekregen. Zij kunnen daarmee ook thuis oefenen. www.bloon.nl

Gynzy Gynzy is een programma waarmee de kinderen op school extra kunnen oefenen met bijvoorbeeld de tafels, klokkijken, topografie en taal. Ook hiervoor hebben zij allemaal een eigen inlognaam en -code. Zij kunnen dus ook thuis oefenen met dit programma. www.gynzykids.com  

Juf Corry Op dinsdagmiddag zal juf Corry de teken- en handvaardigheidlessen komen verzorgen in groep 7/8.

Meer lezen
Rika_Swieten-1

Groep 4/5

In groep 4/5 zitten dit schooljaar 22 leerlingen. Er zijn 2 juffen; juf Rika op maandag, dinsdag en woensdag en juf Denise op donderdag en vrijdag. De kinderen van groep 4 zijn vrijdagmiddag nog vrij. Groep 5 is dan even fijn alleen met de juf.

Meer lezen